dinsdag 7 april 2015

Schoonmaken van Birkenstockslippers


http://slippersnet.nl/birkenstock-gizeh-wit-lack/
Een veel gestelde vraag:

"Hoe kan ik mijn Birkenstockslippers schoonmaken?"

Daarom even wat meer uitleg via dit blog, want wie kan dat nu beter uitleggen dan een Birkenstockdealer?

Een teenslipper wordt gedragen met blote voeten. Door het lopen (op straat) stuift er stof en vuil omhoog. Dit hecht zich aan de voeten en aan de slippers. Ook door de warmte die vrijkomt bij het lopen, ontstaat er een afdruk van de voeten in de slippers. Dit is normaal.

Na een tijdje dragen, wordt de afdruk donkerder, donkerder en vervolgens soms zelfs zwart. En dan komt de vraag: hoe kan ik mijn Birkenstockslippers schoonmaken?

Het antwoord? Eigenlijk niet. Het kurkenvoetbed heeft alle vuil, stof en transpiratie al opgenomen en reinigen gaat dus niet. Gelukkig zie je dat niet altijd van bovenaf, want dan zit de voet immers in de slippers.

Birkenstocks in de wasmachine? Absoluut niet doen! "Dan ruiken ze weer lekker fris", hoor ik dan, maar dit is echt slecht voor uw Birkenstockslippers, dus ik adviseer altijd om dat nooit te doen. De loopzool is gemaakt van hoofdzakelijk kurk. Als dit nat wordt en het droogt (te snel), dan bestaat de kans dat het breekt en daarna scheuren gaat vertonen. Om die reden is altijd het advies om slippers aan de lucht te laten drogen als ze een keer een regenbui hebben moeten trotseren. Dat wil zeggen: gewoon een week laten staan en dan niet onder de verwarming, niet achter het glas, niet met een haarföhn, gewoon aan de lucht laten drogen. En slippers meenemen naar het strand? Geen probleem, maar plaats ze niet in de felle zon maar dek ze af en bescherm ze tegen langdurige blootstelling aan zonlicht, want ook dan kan het kurk uitdrogen waardoor het kan breken. Badslippers kunnen gaan krimpen als ze langdurig aan zonlicht worden blootgesteld. Gewoon dragen kan natuurlijk wel, maar dan komt het zonlicht niet direct op de slippers terecht, maar op uw voeten.

Als u de zool schoon wilt houden, dan moet u ze eigenlijk elke dag na gebruik reinigen aan de binnenkant met speciaal daarvoor bestemd reinigingsmiddel. Elke dag ... ! In de praktijk doet niemand dat dus verkleuren is nu eenmaal iets wat erbij hoort. Als ze nog niet al te erg verkleurt zijn, dan kan men eventueel met een droge schuurspons wat vuil eraf schuren. In theorie, want om dit bij twee slippers te doen is geen doen.

Dat er nare luchtjes ontstaan in slippers, komt niet door de slippers. Vervelende lucht in schoenen of slippers wordt veroorzaakt door een bacterie aan de voeten (vaak een schimmelinfectie), maar niet door de slippers zelf. Daarvoor kunnen wij u een perfect middel adviseren. Dit is helaas niet te gebruiken in slippers omdat deze open zijn, maar wel in dichte schoenen. De schoen vullen met 1 theelepel, vervolgens één nachtje in laten trekken en u zult zien dat de lucht verdwijnt uit de schoenen, Zo krijgen schoenen een tweede kans, terwijl het vaak een reden is om bepaalde schoenen niet meer te dragen.


http://slippersnet.nl/slippersnet-vadret/

De buitenkant van slippers kunt u natuurlijk wel schoonmaken: leren slippers kunt u net zo behandelen als leren schoenen [poetsen met schoensmeer of ledervet], Slippers van Birkoflor kunt u heel makkelijk met een licht vochtige zeem of doek schoonmaken.

Zo blijven uw slippers het langst mooi. En eerlijk is eerlijk, na 1 of 2 seizoenen intensief dragen, is het voetbed vaak nog wel goed, maar het geeft dan niet meer de steun aan uw voeten die ze zouden moeten geven ... tijd voor een nieuw paar slippers dus! En in dat geval, kunt u met een gerust hart uw oude slippers meenemen naar het strand of naar het zwembad. Ik hoor vaak dat mensen nog geen nieuwe slippers aanschaffen, "omdat ze nog goed zijn", totdat ...... het moment daar is en iemand een nieuw paar slippers aantrekt. De steun die men dan ervaart van het nieuwe voetbed is niet te vergelijken met dat van het oude, ook al lijken de "oude slippers" nog goed. Het motto is dan ook: wees lief voor uw voeten, ze moeten een levenlang mee! Gun uzelf het gemak en comfort van een Birkenstockslipper en verzorg uw voeten goed!

Blog door K. Scheepens
Birkenstock by Slippersnet 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten