donderdag 28 mei 2015

Birkenstock Madrid

Je hebt ze vast weleens gezien .... model Birkenstock Madrid met 1 band over de voorvoet, die je kunt verstellen met een riempje en een kurkenvoetbed van Birkenstock.

Wist je dat dit Birkenstockmodel in Zuid-Europese landen het meest populair is onder de Birkenstocks? 
Birkenstock Madrid Marineblauw

Birkenstock Madrid zwart lak

Birkenstock Madrid Moccabruin
Ik vermoed dat dat komt omdat wij hier in dit deel van Europa heel anders denken over slippers dan in Zuid-Europa. Een vraag die mij namelijk wordt gesteld door mensen die het liefst de teenslipper Birkenstock Gizeh dragen, is of model Madrid wel goed blijft zitten aan je voeten. Het antwoord is:JA!

De reden waarom Birkenstock Madrid net zo goed blijft zitten als alle andere slippers is namelijk gelegen in het feit dat de slippers door de vorm van het voetbed goed aan de voeten blijven zitten. Bij model Madrid moeten de voeten alleen iets meer spierkracht gebruiken, omdat er immers niks tussen de tenen zit, maar de slipper doet het eigenlijke werk van de afwikkeling van de voet.

In de loop van de jaren zie ik dan ook dat mensen naast hun Birkenstock Gizeh of Birkenstock Mayari kiezen voor model Madrid en dan krijg ik regelmatig te horen dat model Madrid toch ook wel fantastisch zit, juist omdat er niks tussen de tenen zit. Het is een kwestie van wennen denk ik, maar wat voor alle Birkenstockslippers geldt, geldt ook voor model Madrid:

Je moet je voeten (en lijf) rustig laten wennen aan een Birkenstock, maar eenmaal gewend wil je bijna niks anders meer aan je voeten dan een Birkenstock!

Bijkomend voordeel van model Madrid is dat je deze slippers wat eerder en wat later in het jaar kunt dragen; je kunt ze immers binnenshuis ook met sokken aan dragen, dus je kunt dan nog even langer genieten van het comfort van je Birkenstocks dan wanneer je teenslippers draagt.

Er zijn in ons assortiment diverse kleuren Birkenstock Madrid: gewoon wit, wit lak, mat zwart, zwart lak, moccabruin, antiekbruin of donkerblauw. Sinds kort zijn er ook Birkenstock badslippers in model Madrid in wit of zwart. Ideaal voor gebruik in de sauna of naar het zwembad. Lichtgewicht badslippers, dus overal handig mee naartoe te nemen.


Heb je al eens eerder Birkenstock Madrid gehad of wil je ze proberen? Gebruik dan nu de onderstaande kortingscode voor 10% korting op alle Madridslippers als je ze online bestelt via onze website.

De code is in te wisselen tot en met zondag 14 juni 2015 via onze website.
Dit is de code: MA2015BL

Wij wensen u veel plezier op onze website en een heel mooie zomer!

Blog door K. Scheepens
Birkenstock by Slippersnet

2 opmerkingen:

 1. Bijna goed artikel. Alleen zo jammer vind is dat de Madrid in Nederland vooral voor vrouwen is gericht.
  Je ziet het vaak dat sommige schoenenwinkels dat de Madrid in vele kleuren verkrijgbaar is t/m 41, hooguit 42.
  Waar ik van baal, want dat is onterecht. De Madrid is een unisex model, dus ook geschikt voor de heren. Uiteraard zijn niet alle kleuren verkrijgbaar t/m maat 46.
  Logisch sommige kleuren zijn wel degelijk voor de vrouwen bedoeld. Maar de algemene basickleuren o.a. zwart (uiteraard niet zwart lak), Bruin, Habana, wit (met witte zool) zijn ook voor de mannen beschikbaar, zoals gezegd t/m maat 46. Op de officiele site van Birkenstock www.birkenstock.de kan je zien welke Madrids beschikbaar zijn voor mannen.

  Zoals gezegd is de Madrid veel populairder in Zuid-Europa. Ook onder de mannen. Wees dus niet verbaasd als je mannen ziet die Madrids dragen b.v. in Frankrijk & Italiƫ.
  Zelfs in Algerije waar je jongens en mannen ziet die het model Madrid dragen. In die landen wordt de marketing van de Madrid ook gericht op de mannen.

  Hoe dan ook. Voor een echte Birkenstock dealer is het dus jammer dat jullie alleen Madrids hebben voor de vrouwen. Aan de ene kant wel begrijpelijk, want Madrid is helaas in Nederland (te veel) gericht voor de vrouwen. Maar aan de andere kant doen jullie de Madrid geen eer aan.

  En ja. Ik ben een man en draag graag Madrids. Het zijn sowieso al veel betere slippers dan de welbekende Adidas slippers. Als je als man toch met slippers wilt gaan lopen, draag dan Madrids. Zo simpel ligt dat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste meneer,

  Dank voor uw reactie op dit blog. U heeft gelijk voor wat betreft dat model Birkenstock Madrid een Unisex model is. U heeft geen gelijk voor wat betreft ons beleid als dat wij alleen de Madrid modellen op vrouwen richten. Ik zal u toelichten waarom dat misschien zo lijkt, want ik kan goed begrijpen dat u er, zoals u zelf schrijft, van 'baalt'.

  Vroeger hadden wij als echte Birkenstock dealer, alle modellen en maten Birkenstock in ons assortiment. Dus ook de Madrid in de heren maten en kleuren, zowel small als normale breedte. Als wij iets zelf niet op voorraad hadden, dan bedroeg de levertijd maximaal 72 uur. Dat is vrij snel als een artikel niet in voorraad is bij ons. Ik vind als officieel dealer, dat als je artikelen op internet te koop aanbiedt, dat je dan ook snel moet leveren. Formeel staat daar 30 dagen voor, maar dat is voor een product als slippers veel te lang. Ons beleid is er dan ook op gericht om binnen 24 uur, of maximaal 2 werkdagen te leveren.

  Een tijd geleden heeft fabrikant Birkenstock haar productieprocessen aangepast. Ik verwijs u ook graag naar een vorig blog http://slippersnet.blogspot.nl/2014/11/birkenstock-2015.html . Concreet betekent dit, dat sommige modellen en maten Birkenstock op dit moment een levertijd hebben van ca. 4 tot 6 maanden, of langer. Voor ons is dat de reden om niet meer het gehele assortiment online te plaatsen, want dat zijn levertijden die wij onacceptabel vinden naar onze klanten toe.
  Om die reden staat dus de Madrid in de herenmaten niet standaard op onze website, evenals diverse andere modellen en maten, hoe jammer ook. Als we dat zouden doen, dan zouden wij onze snelle levertijden niet meer kunnen handhaven.

  Veel van onze klanten weten dit inmiddels en zij weten ook dat ze altijd een artikel en maat bij ons kunnen bestellen als dit niet op de website staat, alleen kan de levertijd dan lang zijn. Als je dit als klant van tevoren weet, dan kun je er rekening mee houden, en bij Slippersnet weet je als klant ook dat als wij onze beloftes nakomen. Met andere woorden: als iemand iets besteld, dan krijgt hij het ook geleverd, alleen met sommige artikelen duurt het dan lang, daarom staan ze niet online. Het is dus niet zo dat wij ons inkoopbeleid voor de Madridslippers op vrouwen richten, de oorzaak ligt elders.

  Ik vind het leuk om te lezen dat u graag Madrids draagt, dat zouden meer mannen moeten doen. Als je dan toch een slipper draagt als man, kies dan voor een echte Birkenstock aan je voeten. Het is jammer, want ik had er als echte Birkenstockdealer graag aan bijgedragen om de Madrid meer te promoten op de Nederlandse en Belgische markt, dat deed mijn bedrijf in het verleden ook, maar de omstandigheden maken het ernaar dat dat niet meer mogelijk is.

  Ter afsluiting, mocht u een paar Madridslippers in uw maat zoeken: leveren is altijd mogelijk, alleen kan het dan soms even duren.

  Met vriendelijke groeten,


  K. Scheepens
  Slippersnet

  BeantwoordenVerwijderen