vrijdag 15 april 2016

Waarom badslippers? Daarom!


Waarom zijn badslippers zo belangrijk?
Waarom mogen ze niet ontbreken op het strand of in de sauna of bij het zwembad?
Het antwoord is heel eenvoudig: ter bescherming van voeten.

Zeg nu zelf ... wie kijkt er weleens tussen de tenen van andere mensen of onder hun voeten?
De meeste mensen zullen deze vraag beantwoorden met 'Nee'!

Voor mij ligt dat anders, want als pedicure kijk ik al 18 jaar lang, wekelijks tussen andermans' tenen en zie ik de voetzolen van heel veel mensen. Geloof mij, u wilt niet weten wat ik allemaal tegen kom.

Die informatie zal ik niet met u delen, dat blijft binnen de muren van de pedicurepraktijk, maar het is een feit dat 1 op de 3 volwassen personen weleens kampt met een voetschimmel, of er ooit mee te maken heeft gehad. Een schimmel bestaat uit sporen, dus deze sporen laten zich niet zomaar uitwissen. Een schimmel voelt zich prima thuis in vochtige ruimten, dus ook in sauna's, op zwembadvloeren, in kleedkamers en ga zo maar door.

Stapt u na het lezen van deze informatie nog altijd op blote voeten rond in een zwembad? Of in een badkamer van een hotelkamer waar al honderden mensen voor u hebben gelopen? Ik zou het niet doen als ik u was en gewoon lekker badslippers dragen!


Op het strand kan het ook prettig zijn tegen kleine venijnige stukjes schelp, of steentjes bij de waterkant. Dat geldt ook voor kinderen natuurlijk, niks zo sneu als een kleine dreumes met pijn aan de voetjes terwijl hij of zij lekker aan het spelen is!

http://slippersnet.nl/birkenstock-rio-pink-eva/
Kortom, genoeg redenen om in ieder geval badslippers te gaan dragen en Birkenstock heeft daar diverse kleuren en modellen in!

Mocht u last hebben van een voetschimmel, dan hebben wij ook diverse middelen om deze te behandelen. Een voetschimmel herken je door velletjes, roodheid, soms jeuk of in het ergste geval van die kloofjes die open staan bij de tenen. Vaak is smeren met een anti-schimmelcrème dan de enige mogelijkheid om nare infecties te voorkomen. En dat smeren moet men dan blijven doen, tot nog ongeveer een week nadat de klachten zichtbaar zijn verdwenen. En verder alert zijn en het in de gaten houden. Het behandelen van schoenen met Vadret is dan ook aan te raden, want de schimmelsporen kunnen zich ook nestelen in de schoenen. En sokken ... binnenstebuiten wassen is het advies!

Kijk op onze website bij de badslippers van Birkenstock en bij de voetverzorgingsproducten die wij online verkopen. U krijgt ze snel, discreet en netjes thuis gestuurd.

Blog geschreven door:
K. Scheepens
Pedicure en tevens officieel Birkenstockdealer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten