dinsdag 15 mei 2018

Birkenstocks uit de supermarkt

Birkenstocks uit de supermarkt ....

Afgelopen week werd ik gebeld door een mevrouw die Birkenstocks had gekocht in de supermarkt, maar nu was al na zeer korte tijd het kurk gaan scheuren. De vraag was hoe dit kan gebeuren en of ik daar als Birkenstock iets aan kon doen.

Nu ben ik geen 'Birkenstock', maar Slippersnet is wel officieel Birkenstockdealer, dus ik kan me voorstellen dat deze mevrouw de vraag bij mij weglegt. Het antwoord was dat ik daar niets, maar dan ook niets aan kan doen.

Ik kan niet in andermans' portemonnee kijken, dus ik kan me best voorstellen dat een paar Birkenstocks in een supermarkt heel aantrekkelijk lijken en een stuk voordeliger kunnen zijn, maar vaak is 'goedkoop' dan toch echt 'duurkoop'. Je kunt geluk hebben als klant, maar dat is eerder uitzondering dan regel, want wij krijgen heel vaak dit soort vragen van consumenten. En omdat men dan bij de supermarkt niet terecht kan met klachten, laat staan normale antwoorden krijgt op vragen, gaat men bij de echte dealer op zoek naar antwoorden en/of een oplossing voor het probleem.


Als mevrouw de slippers bij ons als echte Birkenstockdealer had gekocht, dan hadden we in overleg met haar naar een oorzaak kunnen kijken en dan hadden we een oplossing kunnen zoeken. We hadden haar klacht serieus in behandeling genomen en waarschijnlijk hadden we haar een vervangend nieuw paar kunnen leveren als in zo'n korte tijd het kurk gaat scheuren, maar nu kon ik niets voor haar doen.

Ik kon haar alleen maar uitleggen dat wij als echte Birkenstockdealer geen 'oude zooi' verkopen, dat er geen sprake is van illegale tussenhandel, dat wij garantie geven op door ons geleverde slippers en dat als er wat is, dat men zich altijd tot ons kan wenden. Daarbij krijgt men gratis en kundig advies over onze Birkenstockslippers en ook door mijn 20 jaar ervaring als pedicure kan ik dat advies vaak ook nog eens afstemmen op de voeten van iemand, ook al heb ik de voeten nog nooit gezien. Uiteraard is ons assortiment ook veel groter, de collectie nieuwer en kunnen wij bijna alle maten leveren, zowel de smalle als de normale breedtematen. Bovendien zijn wij niet voor niets officieel dealer en gecertificeerd door Thuiswinkel.org, dus men mag als consument ook wel wat verwachten van ons.

Tja, tegen de 'supermarktprijzen' kan ik niet op als echte Birkenstockdealer, maar de meerwaarde die ik mijn klanten kan bieden is denk ik ook heel wat waard.
Het enige wat ik deze mevrouw kon garanderen is dat ze haar nieuwe slippers 24 uur later in huis zou hebben en dat ze er heel lang plezier van zou gaan hebben.

Ze bedankte me voor het gesprek en kwam inderdaad tot de conclusie, dat 'goedkoop' in dit geval 'duurkoop' was. Ik heb haar nog wel laten lachen, want als mijn bakker ineens fietsen voor een spotprijs zou gaan verkopen, of mijn bloemist ineens heel goedkope drop zou aanbieden, dan zouden eigenlijk alle alarmbellen bij mij als consument moeten gaan rinkelen ... dan klopt er iets niet!

Daarom, ... op zoek naar Birkenstockslippers? Koop ze liever bij de echte dealer!


Birkenstock by SlippersnetBlog geschreven door K. Scheepens - directeur Slippersnet

1 opmerking:

  1. Klopt als een bus.Zelf heb ik boston, en arizona's meerdere en voor mijn vrouw laatst de pizza. En naar volle tevredenheid. En Kiki geeft goede adviezen.

    Mvg Tom

    BeantwoordenVerwijderen