zaterdag 21 mei 2011

Goedkope Birkenstocks

Ze zijn er weer en je ziet ze overal opduiken .... de goedkope Birkenstocks ...

Regelmatig krijg je dan als echte dealer de vraag hoe dat kan en ook vooral, waarom ze dan bij ons meer kosten. Alsof wij een stelletje flessers zijn, maar niets is minder waar!

Soms word je er weleens moe van. Terwijl wij al jaren het kwaliteitsproduct 'Birkenstock' verkopen, keihard werken, proberen om al onze klanten zo goed mogelijk te helpen, proberen tal van anderen -soms op slinkse wijze- mee te liften op het succes van dit goede merk.

Wat veel mensen niet weten, is dat fabrikant Birkenstock absoluut geen zaken doet met deze bedrijven.
De slippers die men daar kan kopen zijn vaak via tussenhandel, al dan niet illegaal verkregen. Vaak ook tientallen jaren oude slippers, afkomstig uit faillissementen, met vaak oud en uitgedroogd, kwetsbaar, makkelijk breekbaar kurkenvoetbed. Waarom zie je daar immers altijd alleen de slippers die al jaren in het assortiment zitten??

Je kunt soms geluk hebben en voor een leuk prijsje een leuke slipper scoren, maar je kunt ook "pech hebben", dat je maat er "toevallig" niet bijzit, maarja, dan ben je wel binnen in die winkel dus de kans is groot dat je toch omzet binnenbrengt, want je bent immers al binnen in de zaak!

En ja, bij ons kosten ze ietsje meer dan bij al die bedrijven die willen profiteren van het goede merk, maar ik vraag me af of zij met net zoveel liefde voor het vak de slippers verkopen als wij. En wat als er wat mee is? Kun je dan ook aankloppen bij die bedrijven? Hebben zij net zoveel verstand van voeten en schoenen als wij? Kunnen zij je ook zo'n goed -en soms persoonlijk- advies geven? En ja, dan betaal je bij ons ietsje meer, maar je krijgt wel kwaliteit en service en ECHT gloednieuwe slippers. En voor de prijzen waarvoor ze soms verkocht worden kunnen wij ze niet leveren, dus je stelt jezelf als dealer dan toch de vraag of de inkoop bij die bedrijven op illegale wijze gebeurt.

Eerlijk duurt het langst, en wij merken toch vaak aan de reacties van onze klanten dat men de mist in is gegaan met de aanschaf van die "goedkope Birkenstocks". Daarnaast, het assortiment bij de echte dealer is vele malen groter dan bij wie dan ook.

Bedenk dat goedkoop vaak duurkoop is, gebruik je verstand, koop je slippers bij de echte dealer!

Birkenstock by Slippersnet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten