maandag 13 maart 2017

Certificering Thuiswinkel Waarborg


Waar let je op als je online iets gaat bestellen? Dat is voor iedereen verschillend, maar als ik kijk naar wat ik zelf belangrijk vind, dan is het een combinatie van factoren. Allereerst: hoe is de presentatie op een website, ziet het er netjes en betrouwbaar uit? Kan ik veilig bestellen en betalen? Hoe snel is de levering? Zijn er Algemene Voorwaarden en zo ja, wat staat daar precies in? Vooral dat laatste is iets wat belangrijk is, je sluit immers een online overeenkomst met een bedrijf en je weet niet wie er achter de schermen zit en/of wat er gebeurt na het plaatsen van je bestelling. Je moet dus in goed vertrouwen je geld ergens uitgeven en dan hopen dat alles netjes en volgens de regels verloopt.

Het zijn in elk geval zaken waar ik bij de bouw van de Slippersnet website op heb gelet. Die heb ik overigens niet zelf gebouwd, dat heeft IT-specialist Congos gedaan. Alles moet immers veilig zijn, snel zijn, overzichtelijk en netjes zijn en vooral goed functioneren. Voor het samenstellen van de Algemene Voorwaarden hebben we in 2009 een jurist ingeschakeld, want zowel wijzelf als u als consument hebben rechten en plichten maar je wilt ook volgens de wet handelen en zaken doen met mensen. Want formeel zijn wij een bedrijf en u een consument, maar wij kijken vooral als mens naar de mens die bij ons een bestelling plaatst en dus ook zijn vertrouwen daarmee aan ons schenkt en in onze handen legt.

De laatste paar jaar wordt er door de Consumentenbond gelukkig steeds meer gewezen op het belang van Algemene Voorwaarden en waar je als consument op moet letten bij het online bestellen. Heel lang heb ik gedacht dat mijn bedrijf geen Certificering nodig had, omdat ik er 100% achter stond dat Slippersnet zich houdt aan de wet en zeer zorgvuldig om gaat met elke bestelling. En toch kwam steeds meer de vraag vanuit de consument:"Waarom zijn jullie eigenlijk niet gecertificeerd?" Tja, op een gegeven moment kon ik die vraag alleen maar beantwoorden met: "Dat is een goede vraag!"

Want waarom geen certificering als je eigenlijk aan alles voldoet als bedrijf? Daarom dus nu wel! En om die reden hebben we een tijdje terug het traject in gang gezet om ons bedrijf te laten certificeren. Het was vooral een hoop papierwerk, maar na het goed doorlopen van de veiligheidscheck, hoefden we eigenlijk alleen maar wat zaken zichtbaar op de website te vermelden bij de 'veelgestelde vragen', waar deze voorheen in onze Algemene Voorwaarden stonden vermeld. Zodoende konden wij dus vrij eenvoudig overschakelen naar de Algemene Voorwaarden van Thuiswinkel.org, welke in overleg met de Consumentenbond zijn samengesteld. De veiligheidscheck hield in om onze site te laten scannen, om te controleren of mensen daadwerkelijk veilig en betrouwbaar konden bestellen en betalen. Dat bleek zo te zijn, met dank aan Congos.

Slippersnet was altijd al een betrouwbaar bedrijf en de mensen die ons bedrijf kennen of die al vaker bij ons iets hebben besteld, ervaren dat keer op keer. Dat weten wij o.a. door de feedback die wij zelf krijgen, maar ook gezien de beoordelingen die achter worden gelaten via KiyOh. De onafhankelijke klanten-beoordelingssite, waar mensen een review achter kunnen laten over ons bedrijf en over hun ervaringen. Nu is dit alles dus bekrachtigd met een officieel certificaat van Thuiswinkel.org

Wij hopen hiermee ons bedrijf nog verder te professionaliseren en om voor u als consument een signaal af te geven dat u zich echt geen zorgen hoeft te maken als u bij ons een bestelling zou plaatsen, terwijl u ons bedrijf niet kent. Twijfelt u nog tijdens uw bezoek aan de website, dan mag u natuurlijk altijd bellen of mailen met uw vragen, of als u meer informatie wilt over ons bedrijf.
Blog geschreven door:
K. Scheepens
(Directeur Slippersnet)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten